30. juni 2008

Sommerferie, økologi og skønne kvinder

En god rum tid er nu gået siden mit sidste indlæg her på bloggen - alt for lang tid, er jeg godt klar over... Men tiden som indehaver af HelseBasen flyver af sted. På den gode måde vel at mærke :-)

Er netop landet igen på dansk jord efter 10 dages ferie i det sydlige Spanien med familien - første rigtige ferie efter opstarten af HelseBasen i 2006, så det var tiltrængt. Og alt var skønt i det spanske - glade fodboldfans, som vi har fejret med, en dejlig og gæstfri befolkning - og ikke mindst det skønneste solskinsvejr, som smilede til os igennem hele ferien.

En lille slange var der dog i vort paradis - nemlig maden... For en glad øko-familie, som vores var det bestemt ikke nemt at fremskaffe ret mange fødevarer, som kunne passe i vores indkøbskurv. Desværre... Og selv de konventionelle varer er noget mere "skramlede" end i Danmark. En meget stor del af de spanske madvarer tilsættes således både glukose, fruktose og et hav af smags- og konserveringsstoffer - i meget større grad end i Danmark.

Naturligvis findes der også helsekostbutikker i det spanske - men på solkysten med gåben og bus som eneste transportmidler, er det ikke helt nemt. Heldigvis var kufferten forsynet med diverse smoothie-ingredienser, så mor kunne få sit daglige kick.

På vejen hjem med en mellemlanding i München møder vi så det helt modsatte - nemlig en økologisk café midt i lufthavnen... Vi indtog naturligvis straks stedet og nød både sandwich, naturel yoghurt med frisk frugt, sodavand med druesaft og andre små godter. Med det bredeste smil om munden... :-)

Europa er i sandhed meget skæv, når det gælder udbud og prioritering af økologi...!

Så skal du ud og flyve - så kan jeg varmt anbefale dig at pakke et par nød-forsyninger med i kufferten - måske på bekostning af noget af det tøj, som de fleste af vi kvinder vist altid har for meget med af...

Og skal du tilfældigvis på ferie i det vestjyske, vil det glæde os at få besøg i vores Esbjerg butik, Green Store (Jørgen Pedersens Vej 16, Esbjerg). En ferie i det danske ferieland kan nemlig også godt byde på små udfordringer for øko-glade forbrugere. Der kan således være langt imellem de økologiske varer i en del afkroge af det danske rige.

Forresten vil jeg hermed også gerne benytte lejligheden til at anbefale dig et klik på menu-punktet "Team HelseBasen" fra forsidens venstre menu-kolonne. Her er en lille beskrivelse af de skønne og farverige kvinder, der udgør crewet hos os, som gør det til en fornøjelse at gå på arbejde - og ikke mindst muligt at tage på ferie som chef. Det er uvurderligt... I løbet af nogle uger vil du desuden kunne se billeder af os alle.

Med ønsket om en skøn sommer til alle...! Nyd den - og brug den i selskab med de vigtigste mennesker i dit liv.

Jannie, HelseBasen

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Har lige læst "Kernesund familie sådan" og skulle derfor lige tjekke jeres shop ud, fordi den omtales konstant i "Kom igang guiden". Og så finder jeg på samme tid ud af, at i også har en fysisk butik i Esbjerg, hvor jeg selv bor. Fantastisk! Glæder mig til at handle hel masse hos jer :)
Line

Anonym sagde ...

Hej...

Ville bare lige takke for den super hurtige levering, vi rejser på ferie i morgen, og pakken er modtaget idag. Vi kan kun rose jer alle hos Helsebasen for et flot stykke arbejde. :-)
Berit

Lines Blog sagde ...

Tak for din kommentar på min blog om økologi.
Der var indtil for nylig et økologisk supermarked Herning, hvor jeg bor, men det er desværre lukket.
Måske du kan svare mig på, hvorfor økologiske produkter koster mere? Er de dyrere at fremstille eller ?
Vh Line

Jan, HelseBasen sagde ...

Hej Line

Tak for dit indlæg...

Måske kan man godt undre sig lidt over, at økologiske varer overhovedet er dyrere at producere - men der er flere forskellige faktorer, der har betydning.

Bl.a. er selve produktionen af råvarer ikke helt så effektiv og så er den er mere tidskrævende, da "naturens spilleregler" tager længere tid.

Og så er der selve forarbejdningen, hvor producenterne ikke har lov til at bruge en masse billige tilsætningsstoffer for at skabe et færdigt produkt. Der må jo kun bruges "rigtige råvarer", som jo er dyrere end tilsætningsstoffer med videre.

Og lige p.t. er udbudet og efterspørgslen med til at presse priserne op. Der efterspørges således mange flere økologiske madvarer, end markedet kan følge med til at levere...

Men lad os da håbe, at alt det ændres i løbet af de næste 10 år. Der vil i hvert fald nok komme langt flere producenter til.

Mange hilsner fra
Jan, HelseBasen